Una enquesta d’El País dóna la majoria a l’esquerra valenciana

  • El PP perdria la majoria absoluta i no podria governar ni comptant amb els diputats d'UPyD

VilaWeb
Redacció
09.10.2013 - 01:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sondatge de Metroscopia per a l’edició valenciana d’El País confirma la tendència de les darreres enquestes en el sentit que l’esquerra valenciana podria governar després de les eleccions del 2015. Segons l’enquesta, el PSPV-PSOE obtindria 27 diputats i Compromís i Esquerra Unida 13 cadascun. Amb aquest resultat seria possible de formar un govern d’esquerres, car el PP tindria 41 diputat i ni comptant amb els 5 que l’enquesta dóna a UPyD no podria governar.

Segons l’enquesta, la participació cauria 8 punts fins a situar-se en el 63,7%. Els ciutadans consultats valoren la gestió del president Fabra com a dolenta o molt dolenta en un 71% mentre que només un 16% la considera bona o molt bona. La nota que rep el president valencià és un 3,9.

La política més ben valorada per la població és Mònica Oltra, de Compromís, amb una nota de 5,9, mentre que la coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, rep un 5. El portaveu de Compromís, Enric Morera, obté una nota de 4,7, mentre que el líder socialista Ximo Puig obté un 4,5. El membre del govern valencià més ben valorat és el vicepresident i portaveu José Ciscar, amb una nota de 4,1.

El diari Levante-EMV va filtrar aquesta enquesta en l’edició de paper d’ahir, però amb un resultat diferent del que finalment ha publicat El País.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any