El foc d’Artà i Capdepera, en fase d’estabilització

  • Es va originar ahir a la nit prop de Cala Torta, entre els dos termes municipals, i ha calcinat 500 hectàrees

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.08.2013 - 08:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir a les deu de la nit es va originar un foc, entre els municipis d’Artà i Capdepera, al nord-est de l’illa de Mallorca, que de moment ja ha afectat prop de 500 hectàrees de massa forestal i càrritx prop del Parc Natural de Llevant. Va començar a Cala Torta, un lloc molt freqüentat pels banyistes aquesta època de l’any, i durant la nit els serveis d’emergències han desallotjat per precaució dos centenars de veïns de la zona de Cala Mesquida i les Cases de Son Barbassa, Son Terrassa i Cutri.

Segons el govern balear, molts dels desallotjats eren en segones residències i han passat la nit a casa seva als municipis d’Artà i Capdepera, tot i que l’últim ajuntament els havia ofert un polisportiu. Alguns ja han pogut tornar-hi a migdia.

A primera hora del matí s’han afegit a les seixanta persones que han treballat sobre el terreny tota la nit fins a onze mitjans aeris, per mirar d’aturar un foc que continua viu a causa del vent que hi bufa i el terreny sec. L’incendi té consideració de nivell 1 i no s’ha controlat, tot i que els bombers esperen fer-ho al llarg del dia. De fet, a mig matí ja es parlava de l’estabilització de tres quartes parts del perímetre. La carretera de Cala Torta s’ha hagut de tallar i es controla l’accés a la de Cala Mesquida.

La zona cremada es recuperava d’incendis anteriors de la dècada del 1980 i sobretot del 1991, quan a la mateixa zona d’Artà van cremar 2.044 hectàrees. Era considerat el pitjor incendi de les Illes fins aquest estiu, quan un altre foc va arrasar fa menys d’un mes 2.300 hectàrees a Andratx.

Més informació:

· Web del 112 de les Illes

· Compte de Twitter del 112

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any