Generalitat i TV3 han quasi omès la mort de Jordi Carbonell

  • Per primera vegada des de quan existeix, a Perpinyà, la Casa de la Generalitat el Govern català (que aquesta 'casa' representa) ha quasi ignorat la mort d'una persona important en l'àmbit de la cultura catalana. Tot i que havia estat assabentada d'aquest fet. No s'ha que oblidar que en Jordi Carbonell tenia la Creu de Sant Jordi, a més de ser l'únic escriptor nord-català guanyador del premi Sant Jordi de novel·la ... i igualment va fer TV3 ...>>
    Dj. 8 d'agost del 2013

VilaWeb
Redacció
08.08.2013 - 05:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir dimecres, van tenir lloc, a Perpinyà, les exèquies de Jordi Carbonell i Tries. Entre els elegits que hi van assistir hi havia Jaume Roure, vicepresident de l’Aglomeració i encarregat dels afers catalans, i Jean Codognès. No vam veure cap representant del Consell General, però el més greu és que la Casa de la Generalitat, que havia sigut assabentada de la desaparició de l’escriptor, per primera vegada no va fer acte de presència tot i que, per cert, han publicat un avís mortuari al diari local.

Reaccionat que TVC no ha fet cap esment a la noticia, uns odients ja han protestat a prop del servei a l’odient a http://www.ccma.cat/atencio/defensora.html?seccio=tv3. De fet no és al 100% exacte ja que ens han contestat que ho van mencionat a un, només un?, dels telenotícies. ‘Al TN migdia d’ahir dimecres dia 7 d’agost Televisió de Catalunya va informar sobre la mort de Jordi Carbonell Trias com pot comprovar en l’enllaç que li adjunto: http://www.324.cat/video/4652311/ociicultura/Mor-Jordi-Carbonell-Tries

No s’ha d’oblidar que Jordi Carbonell era també un dels autors més importants i més present (nombre d’obres publicades, sense ni tan sol comptar les pendent de publicació) a Catalunya Nord, i l’únic guanyador d’un premi tan important com el Sant Jordi de novel·la, i a més a més guardonat de la Creu de Sant Jordi. Només una menció a un telenotícies ? Només un avís a la premsa? Ens permetem dubtar i pensar que no hauria passat igual si el mateix difunt vivia al ‘Principat de Catalunya’ o CAC (Comunitat Autònoma de C.)

També podeu queixar-vos a la Generalitat de Catalunya des d’aquí

Esperem que la Generalitat doni explicacions d’aquesta absència, però sobretot el més important és que es disculpi a prop de la família.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any