29.04.2013 - 20:24
El Celler de Can Roca de Girona ha estat escollit millor restaurant del món per la revista ‘Restaurant magazine‘ de Londres. La notícia s’ha sabut fa pocs minuts, tot just abans que comencés la cerimònia. La revista anuncia aquest vespre la nova llista dels cinquanta millors restaurants de món. El Celler de Can Roca era considerat fins aquest any el segon millor restaurant del món, darrere del Noma de René Redzepi a Copenhagen. Seguiu la cerimònia en directe.
Amb aquest reconeixement per El Celler de Can Roca, la cuina catalana torna al màxim nivell mundial després dels èxits que va aconseguir El Bulli de Ferran Adrià, nomenat el millor restaurant del món per la ‘Restaurant Magazine’ en cinc ocasions.
En declaracions a l’ACN, abans de saber-se la notícia, el xef Joan Roca havia explicat: ‘No sabem què passarà, el que sí que notem és molt d’afecte, molta estima, molt reconeixement i molt bones vibracions’. I també ha assegurat: ‘Tornar a tenir a Catalunya el focus de la gastronomia internacional, de la premsa internacional, dels gourmets de tot el món, amb tot el que això representa de projecció del territori, dels nostres recursos turístics i dels nostres productes, seria una notícia extraordinària pel país.’ El Celler de Can Roca tenia la segona posició en aquest rànquing des del 2011.