Protestes a Catalunya Ràdio i a l’ACN contra les retallades

  • Els treballadors de l'ACN expliquen a la vice-presidenta Ortega els motius de la vaga

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.04.2013 - 08:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de Catalunya Ràdio i els de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) protesten avui contra les retallades previstes en ambdós mitjans. I ho fan de manera molt visible. Aquest matí, uns quants treballadors de l’ACN, que avuo fan vaga, han esperat la vice-presidenta del govern Joana Ortega a la porta de l’hotel Palace, on hi fa una conferència, i han desplegat una gran pancarta contra la retallada prevista a l’ACN. Els treballadors han conversat breument amb Ortega per explicar-li els motius de la vaga. Ortega s’ha compromès a estudiar el cas de l’ACN.

Per una altra banda, treballadors de Catalunya Ràdio ja van instal·lar ahir a la nit una vintena de tendes de campanya davant de la seu de l’emissora, a l’avinguda Diagonal de Barcelona, uns quants treballadors hi han passat la nit. Aquesta és una de les protestes que han preparat els treballadors de la ràdio en protesta per l’acomiadament d’aquí poques setmanes dels corresponsals territorials.

Els treballadors acampats han rebut el suport d’altres companys, a més de la presència de músics, com Feliu Ventura i Caïm Riba, de Pastora; el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego i el diputat de la CUP, David Fernàndez. La protesta, que s’acabarà aquesta tarda a les 16.00, es pot seguir a Twitter amb l’etiqueta #totssomcatalunyaràdio.

Pel que fa a l’ACN, els treballadors fan vaga avui (de 00.30 a 00.30) contra les retallades de personal anunciades per la direcció i per pressionar l’empresa perquè accedeixi a negociar. Tot i que l’assemblea de treballadors havia decidit inicialment fer una aturada de dos dies, la plantilla va optar divendres per reduir-la a una sola jornada a l’espera que la direcció comuniqui les xifres exactes de la retallada i les conseqüències.

Després de l’acte de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya, la direcció de l’empresa s’ha compromès a transmetre tota la informació necessària i convenient, així com també els documents i les mesures que s’hagin d’implantar.

Amb tot, els treballadors consideren que el pas de la direcció ha estat insuficient per desconvocar la vaga, perquè encara no hi ha un compromís d’obrir un marc de negociació necessari en aquestes situacions. És per això que s’ha decidit, per majoria àmplia, mantenir la primera jornada de protesta, amb accions durant tot el dia.

Entre d’altres iniciatives, hi haurà presència de la plantilla en les executives dels partits polítics. A més, la plantilla se sumarà a la protesta convocada pels companys de Catalunya Ràdio.

 La vaga és conseqüència de l’anunci, fa deu dies, d’un ajust important del pressupost que la Generalitat destina a l’ACN.

El seguiment de la vaga es pot fer a Twitter amb l’etiqueta #TotssomACN i a través del bloc de la protesta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any