La tertúlia proscrita

ETA aposta per un procés popular sobiranista

VilaWeb
Redacció
31.03.2013 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En ocasió de l’Aberri Eguna, el dia de la pàtria basca, l’organització ETA explica en un comunicat publicat al diari Gara quines són les seves opcions per a avançar cap a la independència i el socialisme. En concret, considera que ‘ara és el moment d’organitzar un procés popular’ que impliqui molts sectors, ‘des del moviment treballador fins les institucions’, amb l’objectiu d’anar ‘superant barreres’ i  ‘aprofundint en les decisions de crear eines per a la sobirania d’Euskal Herria’.

Aquest ‘procés popular’ hauria de ser ‘participatiu i democràtic’, segons ETA, que fixa com a objectiu un estat basc, i sosté que la societat basca es troba davant una ‘oportunitat històrica’ per a solucionar el conflicte. ‘Euskal Herria ha arribat a aquest llindar viva i amb les portes de la llibertat obertes’.

Al comunicat, ETA també destaca que els seus quasi set-cents presoners han de participar en el procés en igualtat de condicions que la resta i, per tant, ‘han de quedar lliures’: ‘És hora de passos valents i decidits per a accelerar el procés que els porti a casa’. S’hi inclou un record al presoner Ángel Figueroa, mort fa poc a casa seva, però no s’hi esmenta, en canvi, Francisco Javier López Peña, àlies ‘Thierry’, mort ahir mateix a París a causa d’un embassament cerebral.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any