Sobres de Bárcenas contra Barberà en una contundent primera ‘intifalla’

  • Manifestants protesten davant del balcó de l'Ajuntament de València en l'inici del programa pirotècnic de les falles d'enguany

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
José Soler / ACN
01.03.2013 - 15:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu ‘Intifalla’ ha fet visible les seves protestes aquest divendres durant la primera ‘mascletà’ de les Falles, marcada per la pluja i les protestes. Desenes de persones s’han manifestat amb sobres al·lusius al ‘cas Bárcenas’ davall del balcó de l’Ajuntament de València en l’espectacle pirotècnic. Els manifestants han escridassat l’alcaldessa de València, Rita Barberá, i han dut pancartes que denunciaven la corrupció. Altres col·lectius com els treballadors de Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) i de serveis municipals del consistori també han protestat durant la ‘mascletà’ que dóna inici al programa festiu, que tindrà els seus dies grans entre el 15 i el 19 de març.

Com l’any passat, les protestes han tornat a les ‘mascletàs’. El col·lectiu ‘Intifalla’, al què també s’ha sumat altres manifestants afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació a RTVV i treballadors del consistori municipal, ha mostrat el seu malestar un cop finalitzat l’espectacle pirotècnic.

Desenes de persones han mostrat sobres al·lusius al ‘cas Bárcenas’ al crit de “corruptes, corruptes”. L’alcaldessa Rita Barberá ha estat escridassada pels manifestants durant el temps que ha estat al balcó acompanyada per la cort d’honor de falleres. Barberá ha aguantat les crítiques mentre romania al balcó cantant cançons tradicionals al costat de les falleres, com és la seva tradició al final de cada ‘mascletà’.

Aquest és el primer acte de protesta convocat per la ‘Intifalla’ que preveu mobilitzacions iniciades aquest divendres amb la corrupció en el punt de mira.Les convocatòries tindran diversos objectes d’atenció, com un increment de la presència del valencià a les festes, respecte per la dona treballadora o la reivindicació del repartiment del treball i la riquesa. Com l’any passat, aquestes mobilitzacions han aixecat crítiques des del món faller i des del consistori.

Barberá treu importància a les protestes i insinua que estan orquestrades

A través d’una nota de premsa, l’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha restat importància als actes de protest. Barberá ha insinuat que estan dirigides des d’alguna formació política i ha afegit que els que les promouen “el que busquen és la càmera, la foto, la televisió, el que volen és manar, i fins que no guanyin les eleccions no poden manar, perquè per ser aquí t’han de posar els valencians”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any