L’ambaixador dels EUA a Espanya apel·la a la constitució per resoldre el procés català

  • 'Els Estats Units reconeixen la cultura singular de Catalunya', afegeix Alan D. Solomont

VilaWeb
ACN
14.02.2013 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan D. Solomont, ha recordat aquest dijous quina és la postura dels EUA sobre el debat independentista obert a Catalunya. “Confiem que el govern i el poble d’Espanya ho resoldran segons les lleis i la Constitució” de l’estat espanyol, ha dit Solomont en una conferència – col·loqui al Cercle d’Economia de Barcelona.

Si bé el setembre de l’any passat Solomont qualificava d'”admirable” el debat “pacífic” i “democràtic” obert arran de la manifestació de la Diada a Catalunya, aquest dijous el diplomàtic nord-americà s’ha limitat a llegir el comunicat que la Casa Blanca va emetre fa dues setmanes en resposta a la petició que van fer més de 32.400 persones a través de la plataforma digital ‘We the people’ per forçar que la Casa Blanca es pronunciés sobre el procés sobiranista: “Els Estats Units reconeixen la cultura singular i la tradició de la regió catalana però considera que l’estatus de Catalunya és un afer intern d’Espanya. Confiem que el govern i el poble d’Espanya resoldran això d’acord amb les seves lleis i Constitució”, ha llegit l’ambaixador.

La conferència d’Alan D. Solomont, centrada en les relacions bilaterals entre Espanya i els Estats Units, ha tingut l’economia com a eix principal. En aquest sentit, l’ambaixador ha secundat les paraules del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, dimarts passat al Congrés dels Diputats sobre que Espanya és en el “camí correcte” i ha reconegut que les reformes fetes per l’estat espanyol “semblen estar restaurant part de la competitivitat perduda d’Espanya”. També ha valorat els “sacrificis considerables” que estan fent els ciutadans atesa la situació econòmica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any