El dirigent del PSC a Barcelona també contradiu Navarro

  • Jordi Martí impulsarà una candidatura que vol anar més enllà del partit

VilaWeb
Redacció
29.01.2013 - 14:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, ha explicat avui que hauria votat a favor de la declaració de sobirania que el parlament va aprovar la setmana passada. Martí, que va signar el manifest de suport als cinc diputats rebels que van trencar la disciplina de vot del PSC i es van negar a votar en contra de la declaració, ho deia aquest matí en un esmorzar-col·loqui del Periódico, on ha anunciat que durant la primavera presentaria el projecte ‘Moviment Barcelona’.

A l’acte hi han assistit dos dels cinc diputats rebels, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena. També l’ex-president del partit, Raimon Obiols; el primer secretari de la federació del PSC de Barcelona, Carles Martí, l’ex-batlle Jordi Hereu; i el portaveu del PSC, Jaume Collboni.

Martí considera esgotat el model acordat en la transició espanyola amb els pactes de la Moncloa, i creu que ara Catalunya ha d’enviar ‘un missatge clar que tot això s’ha esgotat i ha de tornar-se a construir’; fet que passa per exercir el dret de decidir. En aquest sentit, diu que el PSC no va enviar pas un missatge clar al parlament, i s’ha compromès a fer feina per construir ponts entre les sensibilitats del partit. Per Martí, la distància ideològica que hi ha avui dins el PSC és menor que la que hi havia el 1978, i per això ha apostat per recuperar la cintura que va tenir aleshores el partit.

‘Moviment Barcelona’, amb la vist a les municipals del 2015

Martí presentarà candidatura a les primàries que el PSC té previst d’organitzar el 2014. I ho farà amb el suport d’un moviment ciutadà d’esquerres que anirà més enllà del PSC i aplegarà progressistes de la ciutat, siguin ‘independentistes, autonomistes, confederalistes o unionistes’, segons que ha explicat.

Presentarà formalment el projecte ‘Moviment Barcelona’ la primavera vinent, amb intenció de tornar a encapçalar el projecte socialista a Barcelona en les properes eleccions municipals.

El president del grup municipal del PSC ja havia manifestat més d’una vegada la voluntat de sumar forces al projecte socialista des de l’esquerra, i fins i tot havia dit que no creia que el PSC, en solitari, pogués tornar a guanyar les eleccions de Barcelona. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any