El personal de l’Hospital Parc Taulí segueix en peu de guerra

  • Es compleixen 8 dies de l’acampada indefinida dins del centre hospitalari contra les retallades en sanitat i les polítiques d’austeritat impulsades per la Generalitat i pel govern espanyol

VilaWeb
VilaWeb
Oriol Sorolla
18.12.2012 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Comitè d’Empresa de la Corporació Sanitària Parc Taulí va iniciar dilluns passat una acampada indefinida dins de l’hospital sabadellenc com a protesta contra les properes retallades en sanitat anunciades pel govern de la Generalitat de Catalunya, sumant-se així a les mobilitzacions iniciades per altres hospitals públics del Principat. El personal sanitari vol mostrar d’aquesta manera els seu desacord amb les polítiques d’austeritat que s’estan duent a terme per part del govern català i espanyol i exigeix un canvi en les polítiques socials, que no s’apliquin retallades en sanitat als propers pressupostos, que no es privatitzi cap centre públic i que es retiri la taxa de l’euro per recepta.

Un llarg historial d’agressions al centre hospitalari

Fonts del Comitè d’Empresa, integrat per UGT, CCOO, USAE, FAPIC i Metges de Catalunya, denuncien que des de l’any 2010 estan patint constants agressions als drets laborals de les treballadores en forma de retallades de sous, increments de les jornades laborals, possibilitat d’acomiadaments, retirada de la paga extra de Nadal i de pèrdua del poder adquisitiu de més del 21%. Però més enllà dels atacs al personal hospitalari, adverteixen que són els usuaris els que cada cop estan més desprotegits ‘davant d’una salut pública que es van deteriorant i la qual comença a donar signes de privatització’. L’Hospital Parc Taulí ha patit recentment el tancament de tres quiròfans de tarda, fet que suposa 1800 intervencions quirúrgiques menys a l’any, 78 llits de planta, la reducció del pressupost dels programes de prevenció del càncer i de la farmàcia hospitalària i una reducció de visites i proves complemetàries que segons els professionals suposen ‘unes llistes d’espera inacceptables’.

Onada de mobilitzacions en defensa de la sanitat pública

L’acampada de l’Hospital Parc Taulí s’uneix a la d’altres centres sanitaris catalans que també han iniciat tancades en defensa d’una sanitat pública de qualitat. És el cas de Terrassa, Viladecavalls, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i Sant Pau, Hospital Clínic i el Moisès Broggi a Barcelona. Tots aquests centres han iniciat una coordinació conjunta per tal d’unificar les seves accions i reivindicacions i establir una interlocució amb reponsables del govern català per tal d’aconseguir les seves exigències d’aturar les retallades i la privatització de la sanitat. Aquest proper dijous el personal del Taulí es manifestarà a partir de les sis de la tarda en direcció a l’Ajuntament de Sabadell per tal de visualitzar la seva protesta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any