Raimon al Liceu: 50 anys de cançons i crits d’independència

  • El cantant de Xàtiva va oferir ahir un recital memorable per recordar el mig segle de la primera actuació a la ciutat

VilaWeb
Redacció
01.12.2012 - 10:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El públic que es va aplegar ahir al vespre al Gran Teatre del Liceu per assistir a recital amb què Raimon commemorava els cinquanta anys del seu debut a Barcelona va viure una altre nit inoblidable. Van ser dues hores i una quarantena de cançons, des de les que va interpretar aquell 1962 fins les més recents. I, al final, el públic dempeus i cridant independència quan el cantant de Xàtiva va cantar ‘Jo vinc d’un silenci’.

Raimon va recordar durant el concert el primer recital a Barcelona i les cançons que hi va interpretar. Aquell recital, al Fòrum Vergés, el desembre de 1962, ara fa just 50 anys, va ser un moment decisiu en la vida del cantant perquè en aquell escenari va descobrir que les seves cançons generaven un sentiment entre el públic que era mutu. Allà es va donar compte que el cant havia de ser la seva vida.

El repertori d’ahir fou antològic, visitant diferents moments clau de la seva carrera. I en la penúltima cançó, ‘Diguem no’, van tornar a esclatar els crits d’independència, precedint ‘Al vent’, amb què el cantant de Xàtiva va rubricar una nit memorable.


Informació relacionada:

Raimon rep la medalla d’or de Barcelona

Raimon, el crit

Martí Estruch: Raimon trenca el silenci a Berlín

Raimon: ‘Sense Ausiàs March, Fuster i Espriu, segurament que no hauria cantat’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any