Els sospitosos de matar Salvador Iborra van quedar en llibertat el mes d’abril

  • La jutge els va deixar anar perquè no va trobar prou proves que els incriminessin

VilaWeb
Redacció
06.10.2012 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan fa poc més d’un any de l’assassinat de Salvador Iborra davant del portal de casa seva , la jutge que porta el cas ha deixat en llibertat provisional els dos presumptes autors de la mort del poeta i mestre valencià de trenta-tres ays. La decisió, la va prendre després de comprovar que els resultats de les proves de l’ADN havien estat negatius, segons que informa l’agència Europa Press.

La policia va detenir poc després de la mort d’Iborra Saodi M. i Zakari X. M., que des del juny del 2011 ocupaven de manera il·legal el pis principal segona del número 12 de la Palma de Sant Just de Barcelona, convertit des d’aleshores en un centre d’operacions de petits delictes i de tràfic de droga.

Manca d’indicis incriminatoris

Els sospitosos van sortir de la presó Quatre Camins a l’abril, quan la jutge va dictar una interlocutòria d’excarceració per no trobar prou indicis que els incriminessin. Cap d’ells no va donar positiu en les proves toxicològiques ni es van trobar proves en les restes biològiques trobades a la víctima ni a les taques de sang a la samarreta d’un dels detinguts que es va trobar en un dels seus pisos, ni en les sabates i ni els mitjons. Europa Press parla, això no obstant, ‘d’algun dubte’ sobre un rastre de sang que hi havia a prop del lloc on Iborra fou apunyalat.

Les rodes de reconeixement tampoc no han donat resultat. Tot amb tot, l’acusació particular ha demanat més diligències d’investigació del cas, que s’ha tramitat pel procediment del jurat popular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any