El Consell va perdonar 14,7 milions a Valmor Sports, organitzadora de la fórmula 1 a València

VilaWeb
Redacció
04.09.2012 - 12:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern d’Alberto Fabra va perdonar 14,7 milions d’euros a l’empresa Valmor Sports, organitzadora del Gran Premi de Fórmula 1 de València entre el 2008 i el 2014. La Generalitat va adquirir Valmor Sports el març passat per un sol euro, a través de l’empresa pública Circuit del Motor i Promoció Esportiva (CMPD). Segons un informe auditor de Deloitte, Valmor devia a l’empresa pública 16,7 milions el 31 de desembre de 2011, i tenia uns fons propis en negatiu de 16,4 milions.

En l’auditoria dels comptes generals de CMPD del 2011 hauria d’aparèixer una provisió per insolvència respecte a l’import a cobrar a Valmor Sport, però no hi consta. El Consell tampoc no ha reclamat aquest deute als organitzadors de l’esdeveniment.

Cal recordar que anteriorment, el 2009, el govern presidit aleshores per Francisco Camps va haver d’assumir el cànon de vint milions anuals que Valmor Sports havia de pagar a Bernie Ecclestone, president de la Fórmula 1, sense cap contrapartida.

L’empresa Valmor Sport va ésser creada a parts iguals per Bankia, Fernando Roig i una societat participada per Jorge Martínez Aspar i Vicente Cotino.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any