‘La tertúlia proscrita’

Cent vint tones de tomàquets s’esclafaran avui a la Tomatina

  • Bunyol celebra la seva festa més internacional · Cada vegada hi ha més assistents de l'Índia

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí se celebra l’esdeveniment més esperat de la festa major de Bunyol (Foia de Bunyol): la Tomatina. L’any passat més de 40.000 persones hi van participar i s’hi van llançar 120.000 quilograms de tomàquets durant tan sols una hora, el temps que s’allarga la festa. Fa una pila d’anys que aquest poble celebra, el darrer dimecres d’agost, una de les festes més insòlites del país, una autèntica batalla campal a cops de tomàquet.

Els assistents al festeig són majoritàriament joves, de procedència molt diversa, tant del País Valencià, com d’altres zones de l’estat i d’altres països, especialment del Japó, Austràlia i l’Índia. El nombre d’assistents d’aquest últim país és cada vegada més gran després de la gran expectació que la Tomatina ha despertat entre els seus habitants, a partir del paper destacat que aquesta celebració ha tingut en una pel·lícula de Boollywood.

Precisament, l’any passat el govern de l’estat indi de Karnataka va prohibir la festa de la Tomatina prevista a la capital (grup al Facebook), Bangalore, pressionat per diverses ONGs que havien denunciat la festa per la despesa en tomàquets que implicava.

La calor i la coïssor que produeix sobre la pell el suc del tomàquet s’han de combatre amb aigua, que es llança des de les dues motobombes instal·lades i des de les mànegues i les galledes d’aigua que els veïns del municipi ofereixen des dels seus balcons i finestres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any