Global Voices es fa ressò dels ‘atacs racistes’ contra els catalans a Twitter

  • L'arribada del #twitterencatalà rebuda amb satisfacció a la xarxa social · Però també amb odi

VilaWeb
Redacció
16.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La versió anglesa del portal Global Voices s’ha fet ressò de la reacció a la xarxa social de l’arribada del #twitterencatalà. A banda notificar l’èxit de la campanya que va aconseguir la traducció de Twitter a la nostra llengua, també detalla els ‘atacs racistes’ contra els catalans que va desfermar la notícia.

L’article, de Violeta Camarasa, classifica les piulades ulteriors a l’activació de Twitter en català en tres categories: de satisfacció, de relació de la traducció amb un avenç polític nacional i d’odi contra els catalans. També exposa que el portal Apuntem.cat, dedicat a denunciar les expressions racistes contra els catalans d’internet, n’ha fet un recull arran del #twitterencatalà.

I recorda que l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU) va adreçar una pregunta a la comissió sobre el control de les expressions racistes a la xarxa contra comunitats minoritzades al si dels estats europeus. Per Tremosa, aquesta mena d’expressions no poden ser protegides per la llibertat d’expressió perquè ‘porten la llavor de l’odi’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any