Puja l’IVA: més de 400 euros més l’any per família

  • Detallem els productes i serveis que s'apujaran per l'augment de l'IVA

VilaWeb
Redacció
11.07.2012 - 15:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’augment de l’IVA del 18% al 21% suposarà una mitjana de despesa extraordinària de 415 euros anuals per cada família, segons els càlculs que ha fet l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Aquesta estimació, l’ha feta amb les dades de l’última enquesta de pressuposts familiars elaborada per l’institut d’estadística espanyol (INE). El consell de ministres de divendres aprovarà la reforma impositiva, que podria entrar en vigor aquest diumenge o dilluns vinents.

L’augment de l’IVA quedarà així:

– L’IVA general s’apujarà del 18% actual al 21%.

– També s’apujarà l’IVA reduït, del 8% al 10%. L’IVA reduït s’aplica a la majoria de productes alimentaris, sanitaris, a transports terrestres de viatgers i equipatges, a viatges aeris i marítims a les Illes Balears, a la majoria de serveis d’hoteleria i a la construcció d’habitatges. També inclou les entrades a espectacles culturals.

– L’IVA molt reduït es mantindrà al 4%. Grava els productes de primera necessitat com ara pa i cereals, llet, formatge, ous, fruita, verdura, llegum, patates, llibres, diaris i revistes, cotxes, pròtesis i habitatges de protecció oficial. L’apujada de l’IVA no afectarà la indústria turística.

Més informació: La llista de les dures reformes anunciades per Rajoy

VÍDEO: Llàgrimes a Itàlia per la retallada; aplaudiments a Espanya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any