Un candidat de Plataforma per Catalunya, entre els detinguts per l’agressió neonazi a Manresa

  • La policia va detenir nou individus en relació amb els fets

VilaWeb
Redacció
07.07.2012 - 09:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels neonazis detinguts per la brutal agressió a tres joves el 23 de març passat davant la sala Stroika de Manresa es va presentar a les eleccions municipals de l’any passat de candidat de Plataforma per Catalunya a Palafolls, segons que informa avui el diari Regió 7. Antonio Fuentes Pérez era el número 6 de la llista de la formació xenòfoba, que no va acabar obtenint representació al consistori.

Fa tres setmanes, el jutjat d’instrucció número 2 de Manresa va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a nou dels dotze detinguts per aquells fets. Se’ls imputen els mateixos delictes que són: dos delictes de lesions, un delicte d’incendi, pertinença a banda organitzada de caràcter delictiu, assassinat en temptativa i tinença il·lícita d’armes.

Segons el mateix diari, el comndo neonazi estava coordinat per un veí de Terrassa que té una segona residència al Pont deVilomara, on una bona part dels integrants va anar a sopar després de l’agressió.

L’agressió es va produir el divendres 23 de març, una hora i mitja abans que comencés un concert dels grups KOP i Non Servium a fora de la sala Stroika, que es troba en un polígon de Manresa. Una quinzena de neonazis van baixar d’una furgoneta armats amb pals i bengales i, després d’agredir un grup de joves, van intentar incendiar un cotxe aparcat.

 

Més informació, en aquesta entrevista amb Xavier Vinader: ‘L’extrema dreta arriba allà on la gent d’uniforme no pot arribar (27.2.2012).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any