Compromís i EUPV critiquen les retallades en prevenció d’incendis

  • Exigeixen la compareixença del conseller Castellano a les Corts perquè doni explicacions · La xarxa s'omple de crítiques a Rajoy per anar-se'n a veure el futbol

VilaWeb
Redacció
01.07.2012 - 10:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos incendis del País Valencià continuen actius després de cremar més de 40.000 hectàrees en tres dies, i ja es considera un dels desastres més greus de les últimes dècades. Alguns batlles dels municipis afectats s’han queixat dels pocs recursos, i les crítiques també han arribat des dels partits de l’oposició a les Corts. Així, tant Compromís com EUPV han retret les retallades del govern d’un 14% en matèria de prevenció d’incendis i han demanat que el conseller Serafín Castellano a les Corts comparegui per donar explicacions.

Compromís demanarà un ple extraordinari perquè el Consell doni explicacions ‘després de retallar en prevenció d’incendis per estalviar-se uns quants euros’. A més, ha demanat que no es pugui fer cap tipus d’aprofitament privat de la fusta ni dels recursos de la zona cremada.

‘El canvi que es va introduir en la legislació valenciana, que criticàrem durament i que establia la possibilitat de l’aprofitament privat de les zones cremades és una aberració, ja que s’eliminen les mesures dissuassòries’, diu la portaveu adjunta, Mònica Oltra.

Per la seva banda, el diputat d’EUPV, Lluís Torró, critica la política ‘irresponsable’ del govern valencià en matèria de prevenció i extinció d’incendis. En un comunicat, mostra la seva preocupació i demana al conseller de Governació, Serafín Castellano, que corregeixi i augmenti els recursos i mitjans per evitar més catàstrofes com aquesta. ‘Això es veia venir –diu– són dos anys de retallades’. Per això EUPV exigeix al govern que augmenti els recursos, mitjans i personal dedicats a la prevenció i l’extinció d’incendis i ha demanat la compareixença del conseller a les Corts perquè doni explicacions.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, va lamentar ahir la tragèdia però va descartar de fer cap crítica política, si bé recordava que aquesta no havia estat ‘la postura del PP quan era oposició repecte els incendis de 1994’, i va conlcoure: ‘Ja hi haurà temps d’analitzar el que ha passat’.

Crítiques a les xarxes socials

Les xarxes socials també s’han omplert de crítiques. No només a la manca d’inversió per part del govern sinó també contra el president espanyol, Mariano Rajoy, per decidir un altre cop d’anar-se’n a veure el futbol a Kíev en comptes de ser al peu del canó. L’etiqueta #ArdeValencia és la més uitlitzada ara mateix a Twitter, on també hi ha comentaris amb les etiquetes #PaísEnFlames i #RescatemLaTerra.

Notícia relacionada:

El foc arrasa més de 40.000 hectàrees i continua descontrolat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any