La pluja amaina a València i no atura els focs

  • Un aiguat important ha frenat el foc d'Andilla i ha fet baixar la temperatura però el foc segueix avançant

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.07.2012 - 09:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una pluja molt intensa ha caigut al migdia sobre les comarques dels Serrans i el Camp de Túria, frenant de manera momentània l’avenç de l’incendi d’Andilla. L’aigua ha ajudat a controlar momentàniament els focs però ha estat insuficient i ha creat també un núvol molt intens de fum. 

Tot i que la Generalitat encara no ha donat dades oficials sobre l’àrea cremada, els dos incendis són dels majors dels darrers anys, i es calcula que han arrasat unes 40.000 hectàrees. Originats l’un a Cortes de Pallars (Vall d’Aiora) dijous, i l’altre a Andilla (Serrans) divendres, els focs s’han escampat molt ràpid. A més, l’incendi d’Andilla, que ja afecta el Camp de Túria i l’Alt Palància, amenaça des d’ahir el parc natural de la serra de Calderona.

L’incendi de la Vall d’Aiora també afecta termes municipals de la Ribera Alta, la Foia de Bunyol i Canal de Navarrés.

Més de mil mitjans terrestres i quaranta d’aeris treballen en la zona, però ja han sorgit algunes veus crítiques, com la d’alguns batlles, que es queixen de la falta d’efectius, i dels partits de l’oposició Compromís i EUPV, que retreuen la retallada d’un 14% del pressupost destinat a la lluita contra el foc.

El president Alberto Fabra, que ahir es va reunir amb els batlles de les zones afectades, va qualificar l’incendi de ‘dantesc i desolador’ i va dir que era el pitjor que havia patit el País Valencià aquests últims anys.

Dos encausats, en llibertat provisional

La jutgessa de Requena ha deixat avui en llibertat provisional els dos detinguts en relació a l’incendi de Cortes de Pallars, després de prendre’ls declaració. Es tracta de dos treballadors d’una empresa que col·locava plaques solars en una casa de la zona, i ara són encausats en una causa oberta per incendi forestal per imprudència, i se’ls imputen els delictes de danys contra el medi ambient per negligència.

Pel que fa a l’incendi d’Andilla, tot i que no es descarta cap línia d’investigació, també sembla que es podria haver originat per una negligència en una cremada descontrolada.

Notícia relacionada:

Compromís i EUPV critiquen les retallades en prevenció d’incendis

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any