La policia desallotja la plaça de l’Ajuntament de València

  • Els manifestants l'havien ocupat al vespre i van aturar la mascletada prevista

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2012 - 09:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia ha desallotjat de matinada la gent que quedava concentrada a la plaça de l’Ajuntament de València, després de la manifestació de commemoració del primer aniversari del 15-M a València. El desallotjament s’ha fet de manera pacífica i sense incidents, segons la delegació del govern, que ha explicat que agents de la policia han comunicat a la setantena de persones que hi havia a la plaça que havien de marxar i els concentrats se n’han anat voluntàriament.

Els manifestants s’hi van aplegar ahir al vespre, una volta acabada la manifestació. La plaça era tancada i plena de material pirotècnic per a la mascletada prevista per a la nit, però un grup de manifestants van tombar les tanques i van entrar a la plaça. Amb els antiavalots pendents, es van anar instal·lant les primeres tendes de l’acampada a la plaça de l’ajuntament. I finalment, la Junta Central Fallera va anunicar que se suspenia la celebració de la mascletada per l’ocupació de la plaça.

La mascletada organitzada per a ahir per part de l’ajuntament en ocasió de la festa de la Mare de Déu dels Desamparats havia estat criticada pels partits de l’oposició i per les entitats impulsores del moviment del 15-M a la ciutat perquè consideraven que era un intent de la batllessa, Rita Barberà, de boicotar la commemoració del primer aniversari del 15-M. De fet, la plaça de l’Ajuntament va ser el lloc on es va instal·lar l’acampada dels ‘indignats’.

També s’ha desallotjat la rebatejada plaça Islàndia de Palma, que havia estat ocupada per més d’un centenar de manifestants, tal com informa La Veu de Mallorca.

Crònica i fotos de les manifestacions d’avui: El 15-M torna al carrer

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any