La Policia desallotja la Plaça Islàndia després d’hores de resistència pacífica

  • Membres del moviment 15M es queixen de l'actuació dels agents

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2012 - 23:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de ciutadans – ‘indignats’, professionals de tota mena, jubilats, estudiants – han sortit als carrers de Palma per commemorar el primer aniversari del 15M i reclamar un ‘canvi global’. Els manifestants han marxat entre Es Born i la Plaça d’Espanya.

Després d’hores de resistència pacífica, els centenars de membres del moviment 15M que resistiren a la Plaça d’Espanya varen ser desallotjats per agents de la Policia nacional. Alguns dels manifestants es queixaren de l’actuació policial i es plantegen presentar denúncies. 

Al voltant de les 03.00 la rebatejada amb el nom de Plaça Islàndia quedava buida. La lluita continua.

L’horabaixa, milers de manifestant marxaren per commemorar el primer aniversari del 15M. Ha estat una més de les concentracions que es produeixen en més de 34 països en quatre continents i en un total de més de 160 ciutats, en el que han batejat com a ‘maig global’.

La marxa ha començat amb una ‘performance’ en la qual una dotzena d’actors vestits de negre i que simulaven ser policies o cossos de seguretat han cridat als manifestants que no tenien drets, que eren “febles” i que estaven al mercè de l’interès dels corruptes i els han fet asseure en el sòl. Durant l’actuació varis dels manifestants han estat trets del conjunt de gent, com si fossin detinguts.

Durant la interpretació, la dona que feia de portaveu dels agents ha cridat frases com ‘tots els drets queden abolits. Els anirem violant cas per cas’, ‘no parleu de lleis ni de constitucions, són relíquies del passat’.

La ‘performance’ ha acabat quan els integrants de la concentració s’han aixecat al ritme d’uns tambors in crescendo i cridant ’nosaltres som més’. Tot seguit, ha començat la caminada a través del carrer Jaume III.

Barrejades amb les reivindicacions de caràcter més generals, s’han pogut veure i sentir
protestes per les retallades en sanitat – amb els tancaments de l’Hospital General i Joan March de rerefons – i la política educativa del Govern Bauzà.   

La intenció del moviment 15M és romandre a la Plaça Islàndia (Pl. d’Espanya) aquest vespre malgrat les consignes del Ministeri de l’Interior

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any