L’Institut Ramon Llull ha signat un conveni marc de col·laboració amb la Universitat de Monash a Melbourne, per iniciar-hi estudis de català a partir del curs vinent

  • El programa estarà a càrrec del professor Stewart King

VilaWeb
Redacció
31.01.2012 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Institut Ramon Llull ha signat un conveni marc de col·laboració amb la Universitat de Monash, a Melbourne per iniciar-hi estudis de català a partir del curs vinent. La docència s’emmarcarà en la Facultat d’Arts, i s’oferirà dins dels plans d’estudis de la llicenciatura de Bachelor of Arts i d’altres titulacions relacionades, amb el mateix estatus que els estudis d’altres llengües ofertes per la universitat.

El responsable dels estudis de català, el professor Stewart King, “Senior Lecturer in Spanish and Catalan Studies”, ha estat deixeble del professor Robert Archer, actualment catedràtic del King’s College de la Universitat de Londres. Stewart King va estudiar llengua i cultura catalana i espanyola i ha completat el doctorat a Barcelona. L’any 1999 va tornar a Austràlia on, des de l’any 2002 organitzat anualment el Simposi d’Estudis Hispànics. És també coordinador del seminari de recerca en estudis hispànics.

Les principals línies de recerca del professor Stewart King se centren en la identitat catalana a la literatura, principalment en una anàlisi de la cultura catalana a la llum dels estudis postcolonials. L’any 2000 es va doctorar amb la tesi “Escribir la catalanidad. Lengua e identidades culturales en la narrativa contemporánea de Cataluña”. (Londres: Támesis, 2005).

El departament d’Estudis Espanyols i Llatinoamericans organitzarà enguany el Made in Catalonia Film Festival per celebrar i promocionar la introducció dels estudis catalans a la Universitat de Monash, que gràcies a aquest acord tornaran a ser presents a Austràlia. 

Més a Institut Ramon Llull

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any