Peces-Barba insisteix a justificar el bombardeig de Barcelona

  • S'exacerba l'activitat de l'etiqueta #pecesbarba de Twitter

VilaWeb
Redacció
29.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gregorio Peces-Barba, un dels ponents de la constitució espanyola del 1978 i ex-president del congrés espanyol, va insistir ahir, en una entrevista al Diario Progresista, a justificar el bombardament de Barcelona del 1934: ‘Per què el general Batet va bombardar la ciutat? Doncs perquè la Generalitat havia proclamat la república catalana dins una confederació ibèrica que s’havien inventat.’ També hi assevera que el bombardament de Barcelona del 1934 va ser l’últim, com si els de la guerra del 1936-1939, que causaren centenars de morts, no haguessin existit mai.

La insistència de Peces-Barba va disparar ahir l’activitat a Twitter, sota l’etiqueta #pecesbarba.

Hi hagué piulades de tota mena, àdhuc de divertides, com aquesta, de @mariusserra: ‘Sant Hilari, Sant Hilari, Peces-Barba qui no se l’acabi!’; o aquesta, de @roccasagran: ‘Peces-Barba, no callis, per favor! Fes-ho pel nostre país (no el teu). Ho fas superbé!’

En relació amb les últimes i polèmiques declaracions sobre Catalunya, en ple congrés dels advocats espanyols, Peces-Barba diu que ‘els sectors radicals de Catalunya tenen molt poc sentit de l’humor’. Aleshores (vídeo íntegre de l’acte), a més de justificar el bombardament de Barcelona, va deixar anar que, a Espanya, potser hauria anat més bé si s’hagués annexionat Portugal i no pas Catalunya (àudio).

Aquelles declaracions van aixecar molta polseguera a Catalunya i van encendre els catalans assistents al congrés, que van abandonar la sala i van publicar aquest comunicat. Peces-Barba, lluny de rectificar, va agreujar l’ofensiva, l’endemà, en una entrevista de Rac1. Segons ell, se n’havia de poder fer broma, dels bombardaments de Barcelona. I quan el periodista Jordi Basté li va demanar si es podia fer broma del de Gernika o dels assassinats d’ETA, va respondre, que no era igual; que en tot cas, havia parlat de per riure i que les seves declaracions no havien estat portada als diaris de Madrid.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any