Tremosa, Junqueras i Romeva fan pinya per l’oficialitat del català a la UE

  • Presenten una esmena per aprofitar el canvi de reglament per la incorporació del croat

VilaWeb
Redacció
24.10.2011 - 18:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els eurodiputats de CiU, Ramon Tremosa; d’ERC, Oriol Junqueras, i d’ICV, Raül Romeva, han fet pinya novament per presentara una esmena conjunta per reclamar l’oficialitat del català a la Unió Europea, aprofitant la revisió dels tractats per l’adhesió de Croàcia, previst l’1 de juliol del 2013. Serà aleshores quan el croat entrarà com a llengua oficial de la Unió, la número vint-i-quatre, de les quals només la meitat tenen més parlants que no el català.

L’esmena, l’han presentada perqué s’inclogui en un informe de l’eurodiputat austríac socialista Hannes Swodoba, sobre els aspectes relacionats amb l’adhesió de Croàcia, que es debatrà les setmanes vinents.

Tremosa, Junqueras i Romeva han demanat al PSC i al PP que demanin als companys de partit europeus que donin suport a l’esmena. Amb tot, el grup socialista i el PP al congrés espanyol van tombar la proposta de resolució de CiU, ERC i ICV que instava a aprofitar el canvi de reglament lingüístic que deriva de l’adhesió de Croàcia a la Unió per reclamar l’oficialitat del català a les institucions europees.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any