L’incendi d’Eivissa és el més gran que hi ha hagut mai a l’illa

  • El foc, que va començar ahir a la tarda, ha cremat més de 1.500 hectàrees i ha fet desallotjar dos centenars de veïns · Antich el qualifica de 'desastre ambiental brutal'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.05.2011 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un gran incendi forestal que va començar ahir a hora baixa a la serra de Morna, entre els termes de Santa Eulària i Sant Joan, a Eivissa, continua avançant avui sense control, ha cremat unes mil cinc-centes hectàrees i ha fet desallotjar dos centenars de veïns. La baixa humitat, la forta calor i el vent de les últimes van fer que el foc es propagués amb rapidesa. La guàrdia civll ha detingut un home de 51 any com a presumpte responsable del foc.

El front principal del foc, de sis quilòmetres de llarg, avança cap a la cala Sant Vicent i Portinatx. Actualment, treballen a la zona tres avionetes ‘canadairs’, a l’espera que n’arribi una quarta. També han arribat uns 150 efectius de la UME, 20 dels quals han treballat tota la nit per intentar apagar el foc. Per terra, els bombers compten amb 4 vehicles d’autobomba i 2 vehicles nodrissa, que ajuden a les brigades de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) i els propis efectius dels bombers. També treballen al lloc dels fets els agents de protecció civil i de la policia local de Sant Joan i Santa Eulària del Riu.

Antich qualifica l’incendi de ‘desastre ambiental brutal’

El president en funcions del govern balear, Francesc Antich, ha qualificat l’incendi de ‘desastre ambiental brutal’ ja que el foc ha cremat una zona de paisatge i recursos naturals (àudio, mp3). Antich, que ha arribat a Eivissa avui, ha dit que l’estratègia que es segueix és intentar que el foc no transcendeixi cap a altres zones de la serra.

En una compareixença de la conseller d’Interior en funcions, Pilar Costa, a l’ajuntament de Sant Joan, ha informat que l’incendi no està controlat i és ‘molt difícil’ preveure quan podran aturar el seu avenç perquè la zona afectada té una vegetació molt densa i el foc es propaga ràpidament. Costa ha explicat que no hi ha hagut danys materials ni personals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any