La tertúlia proscrita

El govern balear emet deute públic per valor de dos-cents milions d’euros

  • Els bons tenen un valor entre mil euros i dos milions d'euros i un interès fix del 4,7630%

VilaWeb
Redacció
24.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de les Illes Balears posa en circulació avui una emissió de deute públic per a inversors minoristes per un import de dos-cents milions d’euros, ampliable a tres-cents milions. L’import mínim de les peticions és de mil euros i el màxim, de dos milions d’euros per persona, incloent-hi les peticions individuals o en cotitularitat. L’emissió té un interès fix del 4,7630%, amb un TAE del 4,75%.

 

Les entitats col·locadores de deute són la Caixa, sa Nostra, Deutsche Bank, Banca March i Banc de Sabadell. Les Illes segueixen així les passes de Catalunya i del País Valencià, que també han posat a la venda bons de deute públic.

En la conferència de premsa posterior al consell de govern de divendres, el conseller d’Economia i Hisenda, Carles Manera, va explicar que els bons s’adreçaven a persones físiques i jurídiques amb la consideració d’inversions minoristes. D’aquesta manera, no hi poden participar les empreses d’inversió, les entitats de crèdit (tret de les entitats col·locadores), les companyies d’assegurances, els fons d’inversió i els de pensions, així com les societats gestores corresponents.

L’emissió es farà el 14 de febrer i vencerà el 15 de febrer del 2012. En aquesta data es farà el pagament únic dels interessos i l’amortització.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any