Steve Jobs presenta l’iPhone, molt més que un telèfon mòbil

  • Jobs també presenta l'Apple TV, un aparell que porta la televisió i la música per internet al televisor

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.01.2007 - 19:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Steve Jobs va superar les expectatives suscitades per la presentació ahir al vespre (hora catalana) a la MacWorldExpo. En una conferència de dues hores de durada va presentar l’iPhone, un telèfon mòbil sense teclat, amb pantalla tàctil, amb les funcions d’iPod, i apte per a navegar per internet i per a rebre / enviar correus electrònics. En aquest vídeo demostratiu es veuen les potencialitats de l’iPhone com a telèfon mòbil.Molt més que un telèfon

Però l’iPhone supera, de molt, qualsevol telèfon. En realitat, més que un telèfon, és un petit ordinador proveït del navegador Safari, d’un programa de correu electrònic, del servei Google Maps i d’aplicacions fins ara reservades als ordinadors personals. Vegeu-ne, si no, demostracions com a reproductor de música i vídeo, i com a centre de comunicacions internètic.

Les últimes tecnologies al palmell de la mà

Per oferir totes aquestes funcions, tan diverses, l’iPhone, que arribarà a les botigues dels EUA devers el juny, aprofita les tecnologies més noves: una pantalla tàctil que fa inútils els típics llapis de les PDA; tecnologia wireless de connexió a internet; el sistema operatiu MacOSX i sensors capaços de detectar si el telèfon es troba en posició horitzontal o vertical, que graduen el volum de l’aparell segons la distància de l’orella, i la brillantor de la pantalla segons la lluminositat ambiental. I, és clar, amb una càmera incorporada de dos megapíxels.

Apple TV, l’iTunes al televisor de casa

Un altre aparell, que ja es pot reservar via internet i que arribarà a les botigues el mes entrant, és l’Apple TV, un estri capaç de connectar el televisor de casa amb el programa iTunes de qualsevol ordinador, PC o Mac: solament cal que l’ordinador tingui el programa iTunes, els sistemes operatius Windows XP o MacOSX, i connexió a un router wi-fi. L’Apple TV, connectat al televisor de casa, se sincronitza amb el programa iTunes de l’ordinador, els continguts del qual es poden reproduir al televisor.

VilaWeb TV, al televisor de casa

Per exemple, amb l’Apple TV es podran mirar des del televisor els films comprats a iTunes, escoltar-hi la música emmagatzemada a l’ordinador i els podcasts (de so o de vídeo) sol·licitats, com el de VilaWeb TV, presentat ahir.

Una revolució tecnològica

La conferència del president i fundador d’Apple, Steve Jobs, ha tornat a marcar una fita en l’electrònica de consum. Aquesta vegada anava acompanyat del director executiu de Google, Eric Schmidt, i del co-fundador de Yahoo! Jerry Yang, que van elogiar sense reserves els productes d’Apple, que ultrapassen, i molt, les tímides promeses fetes abans-d’ahir per Bill Gates a la Fira d’Electrònica de Consum de Las Vegas. A tall d’exemple, una de les grans novetats de Microsoft serà, a final d’any, la possibilitat que la consola Xbox 360 pugui reproduir vídeos dels col·laboradors de Microsoft publicats a internet. Doncs bé, l’Apple TV ja serà a les botigues el mes que ve… i dóna molt més.

Enllaços
Vegeu el vídeo de la conferència de Steve Jobs.
Weblog d’en Xavi Caballé: iPhone: la revolució o el bluff?
The New York Times: Apple Unveils New Mobile Phone.
BBC News: Apple hails phone ‘breakthrough’.
News.com: Podcast: Apple phone finally arrives .
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any