Featured Video Play Icon

En plena exposició de tots els drets vulnerats en la causa contra els presos polítics, Benet Salellas, advocat de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, ha revelat un detall interessant sobre l’escorcoll a la seu d’Economia durant el 20-S. Ha explicat que el jutjat d’instrucció 13 va autoritzar l’escorcoll a quatre despatxos del Departament d’Economia. Tanmateix, la Guàrdia Civil va escorcollar tot l’edifici, malgrat no tenir l’autorització per a fer-ho. ‘Hem detectat que bona part de l’escorcoll, i davant del qual es van articular protestes que avui són objecte de judici, es va practicar sense l’autorització judicial’, ha dit.

Havent exposat aquesta vulneració en la documentació que forma part de la causa, Salellas ha fet la següent reflexió: ‘Quins efectes processals pot tenir aquesta extralimitació en l’escorcoll sense cobertura judicial? Si jutgem una protesta que es va fer davant la Vice-presidència del govern de Catalunya, té rellevància que l’escorcoll durés dues hores perquè es feia en quatre despatxos, o que durés vint-i-dues hores perquè es va escorcollar tot l’edifici? Des d’aquesta perspectiva, potser sí que pot tenir una rellevància que aquest procediment que ara portem a judici estigui ple de vicis processals i de defectes.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb