L’Hospital Vall d’Hebron ha obert una sala perquè famílies amb nens hospitalitzats la facin servir per descansar, menjar, treballar o relaxar-se. La sala està situada a la planta baixa de l’hospital infantil Vall d’Hebron, ocupa 350 metres quadrats i té una capacitat d’ocupació de cinquanta persones. S’espera que en el primer any, sigui utilitzada per més de vuit-centes famílies i prop de dos mil persones entre adults i infants. La podran utilitzar de manera gratuïta. La nova instal·lació, que reprodueix una llar, ha estat finançada per la Fundació Ronald McDonald, que assegura que és la sala d’aquestes característiques més gran d’Europa.

La presidenta de la Fundació Infantil Ronald McDonald, Blanca Moreno, ha dit que l’objectiu de l’espai és donar servei a les famílies que tenen infants hospitalitzats, especialment a neonatologia i UCI pediàtrica. Aquestes famílies han de passar moltes hores a l’hospital i la finalitat del projecte és oferir ‘una llar fora de la llar, aconseguir un oasi que no els recordi que estan en un hospital’. A l’espai hi ha cuina, menjador, dutxes, sales de repòs, de lactància, sales de joc, salons de lectura, de televisió i accés a internet. D’ençà del juny fins ara ja han passat cinc-centes persones.

El doctor i cap del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron, Fèlix Castillo, ha destacat que l’espai és per famílies ‘vulnerables, estressades i que passen llargues estances a l’hospital que necessiten un descans’ i que el benefici és impressionant. Segons el doctor, el fet que els pares puguin tenir temps de descans i de relaxació repercuteix en la millora de la salut del fill.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb