13.10.2016 - 14:40
VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
València Cuina Oberta torna entre el 20 al 30 d’octubre amb una oferta de 59 establiments, entre els quals hi ha els restaurants amb estrella Michelin El Poblet, Ricard Camarena i Riff, i dues novetats Estaciones i Esencia o Sucede.
La regidora de Turisme, Sandra Gómez, i el director de Turisme València, Antoni Bernabé, han presentat este dijous la XV edició de València Cuina Oberta, que oferix les propostes de la millor gastronomia de la ciutat a un preu fix 20 euros al migdia i de 30 per a sopar beguda a part. Els restaurants amb estrella Michelin tenen un suplement de 15 euros.
Els socis del Club han pogut reservar des de les 10.00 hores d’este dijous i per al públic en general s’obren les reserves a partir de les 13.00 hores. En esta edició l’oferta inclou també a clàssics com Alejandro del Toro, Askua, Kaymus, Contrapunto Les Arts o Macel.lum, entre d’altres.
A més, la regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha destacat que esta edició inclou “sorpreses” com visites guiades al Mercat Central o rutes en bici de l’arròs i l’orxata com a activitats paral·leles d’un esdeveniment que s’ha consolidat al llarg de les seues 14 edicions prèvies en les que ha servit més de 200.000 menús i ha generat un impacte econòmic de 6,5 milions.
Gómez ha apuntat que este èxit” apunta “el dinamisme” de la gastronomia de València i per esta raó ha anunciat la creació d’un grup de treball, amb representació de tots els participants del sector com productors, distribuïdors, xefs o empreses turístiques, per ajudar a posicionar a València com destí turístic.
Per això, es potenciaran nous suports i la setmana que ve es presentarà a Londres l’oferta gastronòmica valenciana, de la mà dels xefs amb estrella Michelin i del Manuel Alonso, de Casa Manolo de Daimúz, en un acte al qual ja han confirmat la seua assistència 120 touroperadores.
CIUTAT GASTRONÒMICA
De la mateixa manera, el director de Turisme València, Antoni Bernabé, ha recalcat el treball que s’està desenvolupant per a situar València com a “ciutat gastronòmica” i sobre esta qüestió ha ressaltat el “reconeixement que any rere any” rep l’oferta valenciana com prova, ha recordat, la designació de la ciutat com a capital mundial de l’alimentació en 2017.
Per esta raó, ha incidit que és “un moment magnífic” per a “impulsar” tot el gastronòmic i fer de la gastronomia un “atractiu més de València”. Per això, ha apuntat, “s’ha d’estructurar bé l’oferta” d’este “producte estrella” mitjançant “una agenda gastronòmica potent al llarg de tot l’any.
Així, s’ha referit a la fira Gastrònoma, que complix la seua tercera edició, les Jornades Gastronòmiques d’Arrossos Mariners de la Platja de les arenas o la convocatòria el pròxim any d’un festival internacional gurmet. Durant l’acte també es van coincidir els premis als guanyadors del millor menú de les edicions anteriors.