Fotografia: TripAdvisor

L’Òpera de Budapest ha retirat del cartell quinze representacions del musical Billy Elliot després que una campanya homòfoba en contra n’ha afectat seriosament la venda d’entrades. Mitjans pròxims a les tesis del president Viktor Orbán afirmaven que el musical era una eina de propaganda homosexual.

Un exemple n’és l’editorial del diari Magyar Idők del 1r de juny, que deia que ‘Billy Eliot’ podia ‘convertir els nens en gais’ i apuntava que promovia un ‘estil de vida desviat’ en contra de la demografia que necessita el país: ‘La propagació de l’homosexualitat no pot ser un objectiu nacional quan la població s’envelleix i minva i el nostre país és amenaçat d’una invasió.’ El diari suggeria de censurar-ne algunes escenes ‘o de fer-ne petits canvis’ i, si no era possible, no representar-les.

L’Òpera de Budapest acull les representacions del Billy Elliot del 2016 ençà i ha estat vist per més de cent mil persones.

El musical és basat en el film homònim de l’any 2000. Protagonitzat per Jaime Bell i Julie Walters, mostra la història d’un noi que es rebel·la al pare per ser ballarí i no lluitador de boxa, com pretén ell.  És un musical representat amb succés arreu del món i que ha merescuts força premis.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb