27.03.2017 - 14:28
Avisa que es podria haver superat el registre màxim de captura mundial
CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 27 (EUROPA PRESS)
Un estudi liderat per l’investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia de l’Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) Eric Galbraith ha alertat que la futura millora de les tecnologies pesqueres suposen una amenaça per a la pesca global.
L’anàlisi ha determinat que podria ser una amenaça “encara més gran” que el canvi climàtic, segons ha determinat el treball utilitzant un nou model d’ecosistema biofísic, basat en principis metabòlics simples i limitat als registres de captura de peixos proporcionats pels governs de tot el món, segons ha informat la UAB aquest dilluns en un comunicat.
En aquest sentit, el coautor de l’estudi i investigador de la Universitat del Quebec, David Carozza, ha indicat que “els preus històrics del peix han estat notablement estables”, descartant que aquesta sigui la causa, i ha afegit que troballes prèvies han apuntat al fet que hi ha hagut una millora enorme en l’eficiència de la pesca com a explicació a l’increment sofert al segle XX.
Aquest progrés ha provocat que la població restant de peixos no es pugui reproduir a la mateixa velocitat que la seva caça i la pesca podria estancar-se amb un excés de pescadors i vaixells que podria portar al col·lapse, per aquesta raó un altre coautor del treball, de la Universitat de Califòrnia en Los Ángeles, Daniele Bianchi, ha avisat que “podrien haver superat recentment el bec màxim en la captura mundial”.
Els responsables de la investigació han suggerit una regulació de la pesca com per exemple fer seguiment de les flotes pesqueres mitjançant satèl·lit i el rastreig genèric de peixos.
Així i tot, han matisat que en l’estudi “no tot són males notícies”, ja que ha demostrat que davant el pitjor escenari d’emissions de CO2 les captures mundials d’aquest animal podrien mantenir els nivells actuals al llarg del segle XXI.
Aquesta anàlisi és el primer que avalua l’impacte del futur increment de la tecnologia, que podria tenir sobre la pesca global i que aquest dilluns s’ha publicat a ‘Nature Communications’.