17.03.2017 - 17:26
BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)
Un total de 99 cellers elaboradors de vins i caves de 12 denominacions d’origen reconegudes a Catalunya participaran en la XXIV fira Prowein d’Alemanya, a Düsseldorf, des d’aquest diumenge fins el 21 de març per mostrar la producció catalana al mercat internacional, ha informat la Generalitat aquest divendres en un comunicat.
En aquesta edició, la participació d’empreses catalanes que assisteixen a la fira sota el paraigua de la marca Catalunya ha crescut un 14% respecte a l’any passat, que compten amb el suport de la Conselleria d’Agricultura a través de l’empresa pública Prodeca.
El director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, i el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig, acompanyaran les empreses catalanes en la fira alemanya en l’estand de Catalunya, en el qual es pretenen crear vincles i contactes comercials.
La fira vinícola Prowein rebrà, segons la Generalitat, uns 56.000 compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, que recorreran els 6.257 expositors presents en aquesta edició.
COMERÇ
El sector vitivinícola català, que integra 8.623 viticultors i 609 cellers, va comercialitzar el 2015 un total de 105,15 milions d’ampolles de vi per un valor de 304,7 milions d’euros.
En referència al comerç exterior, Catalunya exporta el 43,73% de la seva producció de vi en volum i el 42,94% en valor a més de 140 destinacions, sobretot a Europa (71,41%), seguit d’Amèrica (16,72%) i Àsia (9,67%).
Els principals països destinataris d’ampolles de vi català, en relació amb el volum total comercialitzat al mercat internacional són el Regne Unit (13,45%), Alemanya (11,42%), Països Baixos (11,33%) i els Estats Units (6,62%).
En aquest sentit, Alemanya és la segona destinació d’exportació en volum de vi de Catalunya però és el primer mercat en valor, ja que es tracta d’un país en el qual la tendència dels últims anys ha demostrat que el consum per cápita és de 24,84 litres a l’any.
El vi català que més s’ha comercialitzat en l’exterior és el negre (57,81%) i el blanc (34,63%), seguit del vi rosat (6,37%), mentre que els vins espumosos, els de agulla i de licor representen menys de l’1% del volum de vendes.
CONCURS
Entre les activitats de la fira destaca l’entrega de medalles del Concurs Internacional de Vins Gilbert&Galiard Catalunya 2017, organitzat per l’Incavi, l’Institut del Cava i l’Associació Vinícola Catalana (AVC).
En aquesta edició, s’han presentat 106 cellers en representació de totes les Denominacions d’Origen catalanes amb un total de 352 referències provades per l’equip del fundador del grup multimèdia Gilbert&Galiard, François Gilbert, el redactor en cap de la publicació, Sylvian Patard, i l’enòloga i crítica de vins, Evelyn Israel.