Un centenar de batlles i regidors s’han manifestat a Barcelona aquest matí en contra de la sentència de l’1-O, i per rebutjar les detencions de manifestants dels dies posteriors. Electes d’arreu del Principat i de totes les forces polítiques independentistes s’han concentrat a la plaça Sant Jaume des de les 10.00 i mitja hora després han caminat fins a la Via Laietana amb l’objectiu d’acabar aquesta ‘primera mobilització del món local’ davant la delegació del govern espanyol. Els batlles i regidors hi volen fer entrega del manifest de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya (ACEC), aprovat per unanimitat el 30 d’octubre. El batlle de Teià (Maresme), Andreu Bosch, ha explicat que la iniciativa neix des dels ajuntaments i impulsada per la ciutadania davant la repressió de l’estat espanyol.

Els càrrecs locals han protestat davant les ‘injustícies’ de l’estat espanyol i han demanat la llibertat dels presos polítics i exiliats. Ni l’ACEC ni l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) no estan darrere d’aquesta mobilització. Tot i això, Bosch ha subratllat que sí que s’han reunit amb l’ACEC, i que en tenen ‘l’aval’ per entregar el seu manifest a la delegació del govern espanyol.

‘No volem convertir-nos en una plataforma més de rebuig, sinó que l’ACEC i l’AMI es facin ressò de la nostra voluntat de mobilitzar-nos i sumar’, ha asseverat. ‘Els cinc acords també són nostres’, ha remarcat en referència al manifest de l’Assemblea de Càrrecs Electes. Els batlles i regidors creuen que ara és ‘el moment’ que el món local es torni a mobilitzar, després de l’1-O, per expressar el rebuig a la sentència contra el procés i per totes les ‘detencions indiscriminades’ contra els ciutadans.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.