El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cancel·lat la seva reunió amb el dictador de Corea del Nord, Kim Jong Un, prevista pel 12 de juny a Singapur. En una carta, Trump ha explicat que ha decidit de suspendre la trobada per l’actitud d’hostilitat dels últims dies del dirigent nord-coreà i diu que la reunió en aquest moment és ‘inapropiada’.

‘Serveixi aquesta carta per representar que la reunió de Singapur, pel bé de les dues parts, però en detriment del món, no tindrà lloc’, diu Trump. El president nord-americà afegeix que sentia que s’estava construint un diàleg enriquidor, no tanca la porta a reunir-se amb Kim Jong Un en un futur i li agraeix el gest d’alliberar els ‘ostatges’ que tenia, ciutadans nord-americans que van tornar amb les seves famílies.

‘El món, i Corea del Nord en particular, han perdut una gran oportunitat per a aconseguir una pau perdurable i una bona i saludable prosperitat’, conclou Trump, que també convida el dictador nord-coreà a escriure-li o trucar-lo si canvia d’actitud.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]