El president de la Generalitat, Quim Torra, ja es troba reunit des de les 12.30 amb el dirigent de Podem, Pablo Iglesias, al Palau. Dimecres, durant la sessió de control al parlament, Torra va afirmar que de segur que seria una reunió profitosa. ‘Tot el que sigui bastir ponts i especialment amb republicans de l’estat espanyol és molt interessant’, va dir.

Iglesias va explicar que espera que la trobada serveixi per a acostar posicions i que contribueixi a impulsar un ‘clima de diàleg’ entre la Generalitat i el govern espanyol. El dirigent de Podem espera que l’entesa i les vies democràtiques siguin la tònica dominant en el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol ‘És molt important d’acabar amb l’excepcionalitat i d’acostar els presos a presons pròximes a les famílies’, va dir.

Aquesta és la primera reunió entre Torra i un dirigent polític espanyol, abans de la trobada del 9 de juliol amb el seu president, Pedro Sánchez, a la Moncloa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]