El president de la Generalitat, Quim Torra, ja es troba reunit des de les 12.30 amb el dirigent de Podem, Pablo Iglesias, al Palau. Dimecres, durant la sessió de control al parlament, Torra va afirmar que de segur que seria una reunió profitosa. ‘Tot el que sigui bastir ponts i especialment amb republicans de l’estat espanyol és molt interessant’, va dir.

Iglesias va explicar que espera que la trobada serveixi per a acostar posicions i que contribueixi a impulsar un ‘clima de diàleg’ entre la Generalitat i el govern espanyol. El dirigent de Podem espera que l’entesa i les vies democràtiques siguin la tònica dominant en el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol ‘És molt important d’acabar amb l’excepcionalitat i d’acostar els presos a presons pròximes a les famílies’, va dir.

Aquesta és la primera reunió entre Torra i un dirigent polític espanyol, abans de la trobada del 9 de juliol amb el seu president, Pedro Sánchez, a la Moncloa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb