Diversos mitjans de comunicació han publicat una filtració del Tribunal Suprem espanyol en què la sala que ha jutjat els dirigents independentistes no s’oposaria al trasllat dels nou presos polítics a Catalunya mentre delibera la sentència. Tanmateix, aquestes informacions no oficials surten en un moment en què el tribunal encara ha de prendre una decisió sobre la petició de llibertat provisional.

Les defenses dels empresonats van sol·licitar la setmana passada el trasllat a presons catalanes a Institucions Penitenciàries, organisme que depèn del Ministeri d’Interior espanyol, en el cas que el Suprem no concedís la llibertat provisional i fes cas omís de la resolució del Grup Contra les Detencions Arbitràries de l’ONU. Tant la fiscalia com l’advocacia de l’estat ja s’han oposat per escrit a la concessió de la llibertat provisional.

Abans d’autoritzar el trasllat, Institucions Penitenciàries fa una consulta al tribunal perquè prengui posició sobre la situació dels presoners. Segons aquestes filtracions, el Suprem no s’oposaria al trasllat, que podria fer-se els pròxims dies.

Altres informacions apunten al fet que el trasllat suposaria que la sentència no es fes pública fins a la tardor, atès que el tribunal voldria notificar-la personalment als dirigents independentistes jutjats. Un dels magistrats, Antonio del Moral, ha dit que ‘possiblement’ seria al setembre o l’octubre, però que no hi ha cap certesa.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.