El president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas, ha mort segons que ha confirmat el Departament de Cultura, que ha mostrat el seu condol a la família. També ha lamentat el traspàs el vicepresident del govern, Pere Aragonès. Rafecas havia ostentat el càrrec a la federació durant prop de trenta any, i havia estat vinculat bona part de la seva vida al Centre de Llorenç, una de les entitats teatrals més destacades del Baix Penedès. Rafecas va rebre la Creu de Sant Jordi el 2010. El 2016 va ser nomenat membre del Consell assessor territorial de Cultura de Tarragona, que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat.

La directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat, Àngels Blasco, ha lamentat també la mort de Rafecas, ‘una de les ànimes del teatre amateur’, un ‘referent’ i un ‘exemple de treball’ per a l’associacionisme del país, segons ha escrit a Twitter.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb