El contacontes Llorenç Giménez ha mort aquesta nit a València a causa d’un càncer contra el qual lluitava els darrers anys. Llorenç Giménez havia contribuït com molt poca gent a popularitzar la figura del rondallaire i ha tingut un paper essencial en la difusió d’aquest estil narratiu, sobretot al País Valencià però també a la resta del país, que el va recórrer de cap a cap, fins a l’Alguer.

Mestre de professió, va ser un dels fundadors de l’Escola Gavina, un dels motors de la renovació pedagògica de l’escola valenciana i de la introducció del català a les aules. L’any 1996, després de treballar en diversos col·legis públics, va decidir de dedicar-se completament a l’ofici de contacontes, a escriure contes i sobretot a explicar-los en escoles i places públiques, en unes actuacions memorables que sempre deixaven una petjada profunda en els xiquets. Va escriure una dotzena de llibres infantils i va col·laborar en programes de la ràdio i televisió valenciana.

Un bon exemple del seu treball a les aules és aquest vídeo enregistrat al CEIP Cervantes.

Llorenç Giménez va nàixer a Alfafar l’any 1954 i durant la seua vida fou reconegut amb premis diversos, entre els qual l’Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes. Precisament el 15 d’abril del 2015 la Biblioteca Valenciana el va convidar a intervenir en l’encontre Escriptors en la Biblioteca Valenciana, intervenció que podeu veure en aquest vídeo.

Quan s’ha sabut la seua mort han estat moltes les mostres de condol a la xarxa.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.