Conti, al centre de la imatge

Angelo Conti –més conegut per Sigaro– veu històrica i membre fundador de la Banda Bassotti, Banda Bassotti, s’ha mort a l’edat de 62 anys a causa d’una breu malaltia, segons que informa un comunicat de la banda. El grup romà, un dels referents de l’escena Ska italiana i europea, sempre va estar molt polititzat, amb una ideologia marcadament d’extrema esquerra i que va solidaritzar-se amb minories nacionals d’arreu del món com la palestina o la nicaragüenca.

El grup es va fer molt famós a l’estat espanyol per les seves col·laboracions amb el grup basc Negu Gorriak. L’any 2003 Banda Bassotti va cantar la seva primera cançó en català, quan va versionar la cançó «Processó», del grup valencià Al Tall.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb