Raül Romeva, tancat a la presó dels Lledoners, ha demanat de ‘no donar validesa’ a la sentència que surti del judici a l’estat espanyol als presos polítics, perquè, argumenta, no es tracta ‘d’un judici, sinó d’un càstig.’

Romeva escriu, a través d’un fil de Twitter, la seva idea sobre què passarà amb el judici i la sentència. ‘L’estat ha decidit posar per davant de tots els drets fonamentals, per davant dels pilars democràtics més bàsics, la seva integritat territorial’, assegura el polític. Per aquests motius, afirma, que cal rebutjar la sentència que en surti, sigui quina sigui: ‘No caiguem en la trampa de donar validesa a una repressió que en última instància prendrà forma de fals judici. No l’apuntalem’. I afegeix: ‘Al final, el seu èxit només dependrà de si nosaltres hem acceptat el seu atac a la democràcia o bé l’hem combatut com a poble’.

Per combatre-la, el polític considera que cal treballar per denunciar al món ‘la vulneració de drets i la repressió d’un estat fallit, que considera, no vol jutjar els presos polítics, sinó sentenciar-los.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb