El conseller d’Afers Estrangers, Raül Romeva, ha atès avui els corresponsals de la premsa internacional a Brussel·les després de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. ‘Els valors europeus són els nostres valors. Per tant, això que passa a Catalunya afecta tots els europeus i demòcrates’, ha dit.

Segons el conseller, la UE és una institució essencialment pragmàtica que s’adapta als canvis de la societat. Sobre això, ha recordat que molts dels estats membres no existien ara fa vint-i-cinc anys. Per aquest motiu considera que restar indiferent a la situació política catalana seria trair l’esperit de la Unió. ‘La UE pot acceptar que ens empresonin?’, s’ha demanat.

Romeva ha recordat que el govern havia reiterat l’oferta de diàleg, però que el govern espanyol s’havia negat a negociar: ‘Ha menystingut qualsevol petició de reunir-se.’ A més, ha denunciat que d’ençà de l’1-O la repressió no tan sols no ha cessat, sinó que s’ha intensificat. En aquest context de violència, ha reiterat el compromís del govern d’aplicar el resultat del referèndum del primer d’octubre.

El conseller també ha dit que el govern català té una concepció de la llei diferent de l’estat espanyol, on no hi ha separació de poders: ‘Nosaltres estem convençuts que el propòsit de la llei és de defensar els drets i les llibertats dels ciutadans.’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]