La ministra de Defensa espanyola en funcions, Margarita Robles, ha mostrat la disposició del govern espanyol a comparèixer al congrés o davant l’autoritat judicial en relació al 17-A, però ha remarcat que ella només pot respondre per allò que ha passat durant el seu mandat.

El CNI va fitxar Es-Satti el 2014 a canvi de no deportar-lo i el va ajudar a ser imam a Ripoll

‘Jo hauré de respondre a allò que faci referència a la gestió del meu govern, no sobre el que hagi ocorregut amb anterioritat, perquè no ho puc conèixer’, ha apuntat Robles sobre les informacions que vinculen l’imam de Ripoll amb el CNI.

També ha recordat que el director dels serveis secrets espanyol en aquell moment, Félix Sanz Roldán, va comparèixer al congrés en la comissió de secrets i que tots els grups parlamentaris van poder preguntar el que van voler. Robles ha reivindicat que els 3.500 membres del CNI treballen ‘amb vocació d’estat i fent-ho el millor possible’. 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb