L’Ajuntament de Callosa de Segura (Baix Segura) ha retirat aquesta matinada la creu franquista del centre de la vila. L’operatiu s’ha desenvolupat sota fortes mesures de seguretat. Alguns franquistes s’havien concentrat a la plaça d’Espanya per a protestar contra la retirada i la policia municipal ha hagut de desallotjar-la. S’ha detingut un home i una dona que s’han resistit a l’autoritat i han tirat petards als agents. Més tard, el Tribunal Superior de Justícia valencià ha ordenat de paralitzar les obres després d’acceptar les mesures cautelars demanades per una plataforma ciutadana defensora de la creu, però ha fet tard perquè la creu ja era fora.

La creu franquista era a Callosa de Segura d’ençà dels anys quaranta. D’acord amb la llei de memòria històrica, l’ajuntament l’havia intentat retirar tres vegades en els darrers dos anys. Tanmateix, l’oposició d’alguns franquistes va fer impossible la retirada de la creu, perquè la vigilaven fent guàrdies de vint-i-quatre hores. En total, van estar més de 400 dies protegint la creu.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]