28.11.2022 - 19:39
|
Actualització: 29.11.2022 - 14:54
[29.11.2022. Rectificació: En una primera versió d’aquest article s’afirmava que Aleksander Dmitrenko era un dels propietaris del restaurant Taverna Haddok. No era una informació correcta aquesta. Aleksander Dmitrenko havia estat soci d’aquest restaurant però va deixar de ser-ho al febrer de 2017. I per tant no va participar de la cerimònia feta amb el ministre de cultura. Dmitrenko només va fer unes publicacions en les xarxes socials on celebrava el fet i es mostrava “orgullós” d’haver participat en el procés d’impulsió de la Denominació d’Origen Qualificada (DOC). Rectifiquem per això la notícia original i demanem disculpes de manera pública als propietaris del restaurant i als nostres lectors.]
El ministre de Cultura i Esport espanyol, Miquel Iceta, ha estat guardonat amb un premi ben peculiar: el del primer “rei de l’escudella i carn d’olla”. En ocasió d’aquest fet Aleksander Dmitrenko, l’home que la Guàrdia Civil acusava de ser un espia rus que col·laborava amb Carles Puigdemont ha fet una piulada afirmant que és un honor haver format part del procés que acompanya aquest premi.
Gràcies a @miqueliceta per l’honor de ser el primer rei de l’escudella i carn d’olla!
— Alexander Dmitrenko (@alexdemitre) November 18, 2022
Els informes de la Guàrdia Civil de l’operació Vólkhov deien que el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, tenia una estreta col·laboració amb Dmitrenko, a qui el Ministeri de Justícia espanyol havia denegat la nacionalitat espanyola per presumpta vinculació amb el servei d’intel·ligència rus.
En les imatges que han aparegut ara s’hi veu Miquel Iceta amb un cullerot a la mà, rebent un premi del xef Franc Monraba, del restaurant Taverna Haddock de Barcelona. El premi forma part d’una campanya per a aconseguir que l’escudella sigui un producte amb Denominació d’Origen Qualificada (DOC), és a dir, d’una àrea de producció delimitada, amb uns paràmetres de qualitat i un sistema de control de la producció.