El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advertit que la societat valenciana estava farta i absolutament ferida per un menyspreu que no tenia sentit, en referència a l’infrafinançament del País Valencià. Ha explicat que les finances de la Generalitat serien inviables si no fos pel Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), una mesura que ha titllat de ‘pegat permanent’.

‘El debat sobre el model de finançament no es pot ajornar més’, ha insistit el president en una entrevista a Europa Press. El Consell reivindica una quitació del deute amb el govern espanyol, atès que entén que l’infrafinançament ha penalitzat l’economia valenciana d’ençà de l’any 2002.

Puig ha criticat l’equidistància del govern espanyol, que opta per un acord entre les comunitats autònomes: ‘És una irresponsabilitat i una deixadesa’, ha dit. No obstant això, ha explicat que el Consell continuaria desenvolupant les polítiques amb què s’havia compromès.

El president vol que la reforma llei electoral valenciana –inclosa en l’Acord del Botànic– s’aprovi abans de les eleccions del 2019 i es marca l’objectiu de desenvolupar l’economia productiva durant la segona meitat de la legislatura. Respecte d’Àpunt, Puig ha dit que la seva posada en marxa era una qüestió urgent i ha reiterat que els gestors de la nova ràdiotelevisió pública tenien independència per a treballar i tot el suport del govern.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]