
Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Àngel Mateos, el pacient que més temps va estar a l’UCI per coronavirus del país, s’ha mort un mes i mig després d’haver-ne sortit. L’home, que feia més de vint anys que treballava a l’Hospital d’Igualada d’auxiliar, va estar cent setanta-dos dies ingressat a l’UCI, del 16 de març al 3 de setembre. N’ha informat l’Hospital d’Igualada:
— Hospital d'Igualada (@Hospitaligd) October 21, 2020
Es va morir ahir, un mes i mig després d’haver-ne sortit, segons la nota de condol publicada pel centre, que no ha detallat si la mort té relació amb complicacions derivades de la covid-19: ‘Volem fer públic el nostre més sincer condol a tota la família i amics per la mort del nostre estimat company Àngel Mateos. Àngel, lluitador, ens deixes un gran buit i sempre et recordarem.’
Mateos va ingressar a l’UCI amb una insuficiència respiratòria greu secundària que va derivar en una pneumònia bilateral. Durant l’estada a la unitat va presentar complicacions múltiples i molt greus (com ara coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d’hemodiàlisi i sèpsia per infecció respiratòria i abdominal), que li van fer perillar la vida moltes vegades.
‘Més que un Àngel és com un fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions’, va descriure llavors el cap de servei d’anestesiologia i medicina intensiva, Santi Abreu.
A començament de setembre, quan l’hospital va dir que havia guanyat ‘el primer combat’, els metges que el tractaven ja advertien que, tot i que podia parlar i els seus òrgans interns funcionaven amb normalitat, començava un llarg camí per a recuperar-se, perquè l’estada a l’UCI havia minvat molt els seus músculs. Li quedava, doncs, un llarg recorregut de recuperació per a reeducar el cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intens que havia de dur a terme a l’Institut Guttmann, on el van traslladar quan va sortir d’Igualada.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits