El vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha apel·lat aquest dissabte a ‘visibilitzar la unitat’ de les forces sobiranistes davant de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part de la Junta Electoral espanyola (JEC), amb l’aval del Tribunal Suprem espanyol. Mauri ha visitat l’exposició ‘Drets contra la Repressió’, que l’entitat ha muntat a la plaça de la Universitat de Barcelona fins al dia 9 de febrer, i ha aprofitat per carregar contra la ‘persecució’ que continua contra l’independentisme.

En declaracions a la premsa, ha recordat que els diputats com Torra ho són per elecció popular i, per tant, ha considerat que ‘no pot ser que un òrgan administratiu i que una justícia que és venjativa puguin actuar d’aquesta manera’. “És el Parlament de Catalunya l’únic que pot decidir sobre la condició de diputat del president Torra o qualsevol altre diputat’, ha insistit.

Mauri també ha lamentat que, davant de la situació oberta per la inhabilitació de Torra per part de la JEC, ‘el govern espanyol continua sense actuar i mirant cap a una altra banda’. Ha assegurat que Òmnium continuarà defensant la ‘necessària condició de diputat del president’ i ha denunciat els atacs i repressió de l’estat espanyol envers l’independentisme, que ha demanat combatre amb ‘unitat, fermesa i de manera transversal’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb