CIUTAT DE MÈXIC, 19 (EUROPA PRESS)

Almenys cinquanta persones han mort a Mèxic per un terratrèmol de 7,1 graus que ha sacsejat aquest dimarts la zona centre i sud del país. El Servei Sismològic Nacional (SSM) ha estimat en 7,1 la magnitud d’aquest sisme registrat a les 13.14 (hora local), i l’epicentre de la qual se situa a dotze quilòmetres de la localitat d’Axochiapan, a l’estat de Morelos. L’Institut Geològic Nacional dels Estats Units (USGS) també ha coincidit en aquesta magnitud.

El terratrèmol ha tingut lloc poc més d’una setmana després d’un altre de magnitud 8,2 en l’escala de Richter que va deixar més d’un centenar de morts als estats d’Oaxaca, Chiapas i Tabasco. Es dóna la circumstància que tal dia com avui, fa just 32 anys, es va produir un altre sisme a Mèxic que va deixar milers de víctimes mortals.

El president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha anunciat el seu retorn immediat a Ciutat de Mèxic per supervisar la situació pels últims tremolors. El mandatari ha convocat el Comitè Nacional d’Emergències per avaluar la situació i coordinar accions.

‘Important evitar circular per carrers i avingudes per permetre el pas als vehicles d’emergència’, ha afegit Peña Nieto, que ha recomanat desconnectar la llum i tancar el gas als qui tornin als seus habitatges. Així mateix, els ha demanat que revisin si presenten danys.

A la capital, nombroses persones han sortit al carrer després de les sacsejades als edificis. Una font de Protecció Civil ha confirmat incendis a diversos edificis i un nombre indeterminat de persones atrapades.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]