El nom d’Ernest Maragall fa dies que sona com a cap de llista a les municipals de Barcelona com a candidat per ERC i ahir Alfred Bosch va anunciar abandonava la cursa per la capital catalana. Al seu torn, Maragall ha dit avui que la proposta d’ERC és de les que no es poden rebutjar, encara que hi ha afegeix un però: ‘Ara mateix tinc un càrrec molt important que no puc deixar de qualsevol manera’, ha dit, en referència a la cartera com a conseller d’Acció Exterior del govern català.

Tot i això, ahir, Bosch va sí que va confirmar-ne la candidatura i va demanar suport a la candidatura d’Ernest Maragall. Però Maragall no ho confirmarà, ha dit, fins a la setmana vinent.

D’altra banda, Maragall tampoc ha clarificat què passarà amb la proposta de candidatura unitària independentista que diversos col·lectius i partits demanen. Maragall no hi tanca la porta, encara que creu que ‘el que és important és el model de ciutat’. Precisament avui al matí Munté feia unes declaracions en què considerava que la necessitat d’una llista unitària de l’independentisme a la ciutat de Barcelona és, segons ella, ‘més vigent que mai’.

ERC s’ha posat en contacte amb VilaWeb amb posterioritat a la publicació d’aquesta notícia per a matisar les declaracions del conseller d’Exteriors, dient que Maragall no ha manifestat estar obert a un acord amb els altres partits independentistes sinó a sumar quanta més gent millor al seu projecte.

La transcripció de les paraules exactes dites per Maragall és aquesta: ‘parteixo de la base que no entendria una altra cosa que no fos un projecte de ciutat i obviament amb tothom que estigui disposat a compartir aquesta projecte hi haurà absoluta disponibilitat  per compartir i parlar del que convingui. Però en tot cas ha de ser des del projecte d’Esquerra Republicana i des d’aquesta fórmula d’incorporació ciutadana en la qual estic pensant que eventualment s’acabi decidint i s’acabi consensuant eventualment’.

A la pregunta següent sobre amb qui s’hauria d’anar en aquest projecte de candidatura ciutadana Maragall respon dient que ‘això també forma part d’aquesta provisionalitat del que els hi comentava abans. Estic tot just expressant el meu estat d’ànim en aquest moment.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb